Az Egyesült Államok védelmi törvényének módosítása tiltja a Dahua, Hikvision termékek beszerzését kormányhivatalok számára

2018. augusztus 14. 11:31

A 2019-es Nemzeti Védelmi Engedélyezési Törvény (NDAA) megtiltja az amerikai kormányhivatalok számára a Dahua és a Hikvision termékek beszerzését, ideértve az OEM-eket is. Az újonnan bevezetett tilalom hatással van a Dahua, a Hikvision és a Hytera Communications Corp. márkajelzésű termékekre, valamint ezen márkák bármely OEM megoldására.

Hétfőn Trump elnök ratifikálta a 716 milliárd dolláros védelmi költségvetési keretet, amely megtiltja az Egyesült Államok kormányhivatalai számára a Dahua és a Hikvision által gyártott videotechnikai termékek vásárlását. A tilalom az USA növekvő gyanújára utal a kínai technológiával kapcsolatban, a kínai kormány potenciális kiberbiztonsági fenyegetései miatt. "Szembe kell néznünk azzal a valósággal, hogy a kínai kormány minden rendelkezésére álló eszközt felhasználva meg az Egyesült Államokat, beleértve a kínai vállalatok szerepének bővítését az USA belföldi kommunikációs és biztonsági szektoraiban" - nyilatkozta Vicky Hartzler republikánus szenátor, a törvénymódosítás előkészítője. "A kínai vállalatok által értékesített videófelügyeleti és biztonsági berendezések az Egyesült Államok kormányát jelentős sebezhetőségnek teszik ki és a törvénymódosítás biztosítja majd, hogy Kína ne hozzon létre videovizuális hálózatot szövetségi ügynökségeken belül."A Dahua és a Hikvision márkájú eszközportfóliók mellett az egyes vállalatok kiterjedt OEM megállapodásai szintén a technológiai tilalom hatálya alá tartoznak, valamint a vállalat felszerelését használó többi gyártóval együtt. A törvényjavaslat, a Nemzeti Védelmi Felhatalmazásról szóló törvény (NDAA) szerint a tilalom 2019. augusztus 13-án lép hatályba.

Nagy Testvér X a láthatáron
   SecuriFocus Kft.
   Telefon: +36305153500
   E-mail cím: info@securifocus.com