Egy-chipes MI „számítógép”


Egy-chipes MI „számítógép”
A dolgok internete (IoT) technológia tevékenykedő tajvani chipgyártó nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy az köztudomásúan (jellemzően) kis számítási kapacitású megoldásokat kreáló szűkebb pátriája számára egy költséghatékony, egy-chipes „számítógépet” alkot meg, biztosítandó az IoT technológia következő „kvantumugrását”.

A Syntronix, jelenlegi tervei alapján, várhatóan 2024 második felében dobja piacra a Syntronix „Single-Chip AI Computer”-t. Ez az IC a 3D Wafer-on-Wafer (WOW – ostya az ostyán) technológiát aknázza majd ki, biztosítandó a logikai és DRAM integrálását. Az iparág fejlődési trendjei afelé haladnak, hogy a gyártók a szoftverfunkciókat egyetlen chipbe integrálják, e köré szervezve a komplex megoldás működését. Amennyiben az IoT gyártók kiaknázzák az ebben rejlő potenciált, egy sokkal nyitottabb technológiai ökoszisztéma jöhet létre, mely az IoT univerzum hatékonyságának növekedésével járhat. A logika és a DRAM integrációja mellett a precíz számítási folyamatok biztosítása érdekében a Syntronix „Single-Chip AI Computer” adaptálja jelenleg legelfogadottabb Tensorflow Lite for Microcontroller architektúrát, együttműködik az olyan neurális hálózati modellekkel, mint a CNN és az RNN. A hálózati modellek gyorsabb számítási sebességgel és alacsonyabb energiafogyasztással végzik az MI-alapú képi tartalom és hangelemzést. A cég új megoldása számos egyéb iparágban (a biztonságtechnikától, a mobilkommunikáción át az önvezető járművekig) alkalmazható lesz, a Syntronix tervei szerint.

Forrás: asmag.com

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai
Olvasta már?
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai