Robot biztonsági őrök az ADT-től


Robot biztonsági őrök az ADT-től
Az idei las vegasi CES-re (Szórakoztató Elektronikai Kiállítás) időzítve jelentette be hivatalosan EvoGuard – intelligens autonóm biztonsági – termékcsaládját az ADT Commercial. 2023-ban már kereskedelmi forgalomba kerülnek az EvoGuard humanoid robotok és beltéri drónok – legalább is a cég nyilvánosságra hozott tervei szerint. Az új autonóm portfolió – az ADT megállapítása szerint – hatékonyan képes kezelni a biztonsági szektort napjainkban jellemző magas fluktuáció és emberi erőforráshiány jelentette kihívásokat.

Az EvoGuard további előnyei között emelte ki az ADT illetékese a 24/7-es „lankadatlan” járőrözést és éberséget; hatékonyabb bizonyítékgyűjtést az esetleges vészhelyzetekről, valamint a riasztások gyorsabb visszaigazolását; humán életet / egészséget kímélő bevethetőséget „kritikus” helyzetekben. A robot-ember kommunikációra, ajtók és liftek kezelésére, (teljes funkcionalitású kezeivel) gyanús csomagok megvizsgálására képes humanoid robot fejlesztésében a norvég Haloids Robotics működik együtt az ADT-vel. A robot rendelkezik egy ún. „avatár” funkcióval, melyben egy ember egy virtuális valóság megoldás révén irányítja a távoli eszközt – mintha csak ott lenne a helyszínen. A Tando „fantázianevű” beltéri UAV (drón) fejlesztését az izraeli Indoor Robotics végzi az ADT számára. A 2023-ban piacra kerülő, hőkamerával és fejlett analitikai funkciókkal rendelkező drón (a jelenlegi tervek szerint) képes lesz önálló járőrözésre és a vészhelyzeti események felderítésére / visszaigazolására. Az ADT szerint a drónok vezérlése egy olyan intuitív interfész segítségével történik majd, mely lehetővé teszi, hogy nem hivatásos drón pilóta is könnyedén vezéreljen egyetlen vagy akár egy flottányi Tando-t.

Forrás: ADT Commercial

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Videosec IPW-2314LSA-28SWX kamera, az éjszaka királya
Olvasta már?
Videosec IPW-2314LSA-28SWX kamera, az éjszaka királya