ENICOM tűz- és vagyonvédelmi kommunikátor


ENICOM tűz- és vagyonvédelmi kommunikátor
Forgalmazó: VILLBAU Biztonságtechnika Kft.
Gyártó: VILLBAU Biztonságtechnika Kft.


A VILLBAU Kft. örömmel mutatja be legújabb saját fejlesztésű termékét, az ENICOM tűz- és vagyonvédelmi kommunikátort, amely, mintegy zászlóshajóként vezeti a kommunikátor termékkínálati palettát.

Az ENICOM névválasztás utal arra, hogy egy teljesen új kommunikátorról van szó, nem egyszerűen a korábbi, VBIP kommunikátorok továbbfejlesztése, hanem az alapoktól átgondoltan újratervezett eszköz. Nagy teljesítményű, 32-bites processzor, DSP jelfeldolgozás, egyszerű skálázhatóság és változatos interfész lehetőségek jellemzik, amelyek a későbbi fejlesztéseknek is teret adnak.

Minden ENICOM kommunikátor rendelkezik Ethernet interfésszel, amely a lehető legoptimálisabb kommunikációs lehetőséget biztosítja kiépített hálózati infrastruktúra esetén. Emellett a mobil internethálózatra való csatlakozást az adott verziótól függő ipari modemek biztosítják a 4G LTE Cat.1 vagy LTE Cat.M (eMTC) hálózaton. A modemek skálázhatósága lehetővé teszi a jövőben az újabb kommunikációs hálózatokra való átállást is.
Két SIM kártya foglalat lehetőséget ad két különböző mobilhálózatra való csatlakozásra, ezzel megnövelve az átjelzés biztonságát. A SIM kártyák közötti gyors váltás garantálja a tartalék útvonalak optimális rendelkezésre állását.
Az ENICOM kommunikátorhoz emellett opcionálisan rendelhető plug-in WiFi modul is, amellyel adott esetben a vezetékes internet hálózathoz szükséges kábelezésre sincs szükség, ha rendelkezésre állnak vezeték nélküli hálózatok.
A riasztóközpontokhoz való kapcsolódást elsődlegesen szabványos, telefonos interfész biztosítja, amelyen a kommunikátor DTMF Contact ID üzeneteket képes fogadni.
A fentiek mellett 4/8 konfigurálható bemenettel rendelkezik, ezeket akár egyszerű kontaktusként, akár egy vagy két lezáró ellenállással is használhatjuk. Három lezáró ellenállással a bemenet duplázása is megoldható, így egyszerre akár 8 kontaktust is lehet figyelni szabotázs-védett hurkokon.
A kommunikátor állapotától függő vezérlésekhez, és a távvezérlési funkciók támogatásához két programozható kimenet áll rendelkezésre.
Az EC-84 bővítőmodul segítségével a be-, kimenetek száma a soros porton keresztül bővíthető, modulonként 8 bemenettel és 4 kimenettel. Maximum 8 bővítőmodul illeszthető a kommunikátorhoz, ezzel további 64 bemenet és 32 kimenet adható a rendszerhez.
A jelzésátvitel megfelel az EN 54-21 (és EN50136) szabványban rögzített feltételeknek, és a teljes gyártási folyamat során biztosítjuk a termék minőségét, így az ENICOM tűz- és vagyonvédelmi kommunikátor rendelkezik Teljesítmény Állandósági Tanúsítvánnyal (CPR), ami a tűzvédelmi rendszerekhez való telepítés feltétele.


Univerzális programozás

A közvetlen USB porton keresztüli programozás mellett, távolról SMS parancsokkal is módosíthatók a paraméterek.

A távfelügyeletekkel való kapcsolattartás és jelentés mellett az ENICOM kommunikátor folyamatos kapcsolatot tarthat fent a felhőben lévő szerverrel is. Ez a Cloud szerver lehetőséget biztosít az eszköz távoli elérésére, távprogramozására és akár a firmware távolról történő frissítésére is.

Applikáció

A távoli elérésnek köszönhetően az eszköz kimenetei segítségével távolról vezérelhető a hozzá csatlakoztatott riasztóközpont, lekérdezhető az eseménymemória és a bemenetek állapota, így a

felhasználó, az ENICOM applikáció segítségével kényelmesen, mobiltelefonjáról kezelheti a csatlakoztatott riasztórendszerét, a kapunyitást, vagy más eszközöket.
Push üzenetekkel azonnal értesülhet a kommunikátor és a riasztórendszer eseményeiről, és állapotváltozásairól.


Az ENICOM applikáció Android és iOS operációs rendszerrel rendelkező készülékeken is használható.



További információért, műszaki tanácsadásért keresse a VILLBAU Biztonságtechnika Kft munkatársait.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Raktárról elérhetők az InterCom GSM/4G Kit-ek
Olvasta már?
Raktárról elérhetők az InterCom GSM/4G Kit-ek